Купили автомобілі і змовчали про це, щоб отримати субсидії

3513 0

Ми у соцмережах:

фото- https://te.20minut.ua/

Звернувшись за призначенням соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, два жителі району Здолбунівського району не внесли у декларації про доходи та майновий стан осіб інформацію про придбання ними упродовж 12 місяців перед зверненням транспортних засобів, вартість яких перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму для сім’ї.

Один житель району, звертаючись у березні минулого року за призначенням соцдопомоги «забув», що менше року тому купив за 122,6 тис грн автомобіль RENAULT LAGUNA, 2013 року випуску, і сім’я його, як малозабезпечена, отримала від держави 35,8 тис. грн соцдопомоги.

Інша малозабезпечена сім’я отримала майже 22 тис. грн державної допомоги незважаючи на те, що місяць тому придбала автомобіль RENAULT LAGUNA, 2013 року випуску, вартістю 150 тис. грн. А все тому, що вони не внесла дані про купівлю автомобіля у декларацію.

Ціі порушення, які виявлені ревізорами зустрічною звіркою в Регіональному сервісному центрі МВС у Рівненській області, завдали державному бюджету матеріальної шкоди на загальну суму 56,7 тис. гривень.

Під час планової ревізії в управлінні соціального захисту населення Здолбунівської районної державної адміністрації спеціалістами управління виявлено фінансових порушень,  що призвели до втрат, на суму 702 тис. грн. 

Аудитори встановили, що 39 жителям району, які звернулися за призначенням субсидії і надали недостовірну інформацію щодо придбання автомобілів та сільськогосподарської техніки, зайво виплачено житлову субсидію на загальну суму 248,8 тис. грн.

Безпідставно нараховано соцвиплати 24 здолбунівцям, які не здійснювали догляд за 80-річними людьми та  інвалідами І групи, позаяк перебували за кордоном і не повідомили про це управління соцзахисту. Виявлені порушення разом із єдиним соцвнеском призвели  до завданої державному бюджету шкоди на 367 тис. гривень.

На сьогодні до бюджету відшкодовано майже 460 тис. гривень. Про результати ревізії поінформовано Департамент соціального захисту населення Рівненської обласної державної адміністрації, Здолбунівську  районну державну адміністрацію. Матеріали ревізії передали до правоохоронних органів, повідомляє прес-служба Управління Західного офісу  Держаудитслужби в Рівненській області
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також