Рівненська ОДА купила пристрій для пошуку «жучків»

2560 0

Ми у соцмережах:

Восени з ОДА евакуювали усіх працівників — проводили навчання, щоб перевірити, як діятимуть спецслужби у ситуації, яка загрожувала б безпеці

У Рівненській ОДА стверджують, що кабінети тамтешніх посадовців, на відміну від кабінетів рівненських слідчих, не прослуховують. Мовляв, і пристрої, які блокують сигнал, на майдані Просвіти стоять, і недавно кабінети перевіряли — і нічого не знайшли. Втім, для кращого захисту усіх таємниць Олексія Муляренка та його підлеглих облдержадміністрація закупила нове обладнання для пошуку «жучків».

Чотири індикатори поля «iPROTECT 1203», а це і є пристрої для відстеження «жучків», Рівненська ОДА купила через процедуру відкритих торгів. Тендер на Prozorro виграв харківський підприємець Анатолій Стрюк, запропонувавши індикатори за 32,1 тис. грн. Фактично один обійшовся державному бюджету у трохи більше восьми тисяч гривень.

Віталій Ярмольчук, заступник начальника відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату Рівненської ОДА:

— Приміщення ми обстежили ще до закупівлі індикаторів поля. Жодної загрози знайдено не було. Пристрої ж ми купили, аби у подальшому запобігти прослуховуванню приміщень. Але виявлення «жучків» — це лише одна з функцій індикаторів. Основна — блокування зовнішніх загроз, тобто сигналів, коли хтось захоче прослуховувати кабінет якогось посадовця.

Закупівля пристроїв передбачена планом захисту приміщення ОДА, який ми виконуємо відповідно до вимог законодавства та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Адже у Рівненській ОДА циркулює інформація, яка становить державну таємницю. Подібні пристрої купуємо що п’ять років.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також