Куранти органного чутимуть біля «Покровського»

2327 0

Ми у соцмережах:

Куранти органного чутимуть біля «Покровського»

У вихідні відбулося закриття концертного сезону Рівненської обласної філармонії. Рівняни стали свідками вирізьблення дерев’яної скульптури та появи нових цікавих фотозон біля органного залу. Керівник філармонії Микола Орешко заодно поділився планами облаштування «майдану Музики».

Зліва від входу в органний зал з’явилася інсталяція-напис «Я люблю філармонію» із серцем, біля якого рівняни тепер можуть фотографуватися. Також у планах — відкриття алеї дерев’яних скульптур. І першою скульптурою в ній став вирізьблений з дерева скрипковий ключ, відкриття якого приурочили до завершення концертного сезону. Та це не єдині оновлення, якими порадує рівнян філармонія цього літа.

— Я домовився з одним з рівненських підприємців про посилення гучності курантів на годиннику над входом в органний зал, — розповів п. Орешко. — Зараз його потужність 47 Вт. Через шум на центральній вулиці Рівного та, власне, на зупинці «Ринок» мелодію курантів майже не чути. Ми хочемо встановити там потужніші колонки. Таким чином, куранти чутимуть аж біля Покровського собору. Я особисто хочу профінансувати цей проект, який обійдеться недорого — лише дві тисячі гривень.

Керівник філармонії реалізовуватиме ще одну ідею — міні-оркестр з кованих маленьких фігур. Згідно з його задумом, фігури виїжджатимуть і будуть рухатися в такт мелодії, що супроводжуватиме це дійство. Виготовленням скульптур займеться Артем Вольський — автор кованого янгола з арфою.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також