Квашені огірки можуть бути кориснішими за свіжі

809 0

Ми у соцмережах:

Квашені огірки можуть бути кориснішими за свіжі

Огірки дуже корисні як продукт для повсякденного раціону — їм притаманні антиоксидантні, протизапальні, протиракові властивості

Як і інші продукти з високим вмістом антиоксидантів, огірки дозволяють організму нормально функціонувати. Антиоксидантні сполуки заважають утворенню вільних радикалів, запускаючи у клітинах процеси відновлення.

Також завдяки вживанню огірків нормалізуються процеси травлення, здійснюється профілактика запорів. Причому в цьому плані малосольні або квашені огірки можуть бути кориснішими за свіжі. Такі овочі проходять ферментацію, внаслідок чого в них різко зростає кількість пробіотиків, вживання яких сприяє розвитку корисної бактеріальної флори в кишечнику.

Чим ще корисні огірки? Їх шкірка забезпечує організм клітковиною, яка допомагає травленню, і бета-каротином, попередником вітаміну А, що покращує імунну функцію, якість зору та стан шкіри. Інший їхній корисний компонент — це вітамін К, важливий для здоров’я кісток.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також