Квасилів ярмаркує завдяки команді «Слуги Народу»

3472 0

Ми у соцмережах:

Квасилів ярмаркує завдяки команді «Слуги Народу»

Дві центральні вулиці селища Квасилів, яке входить до Рівненської ОТГ, цієї суботи перетворилися на ярмарок. Тому мешканці населеного пункту сьогодні спеціально прокинулися рано, щоб поповнити свої запаси на зиму.

Однак ярмарку могло б і не бути, адже місцева влада не надто переймалася цим питанням. На сайті селищної ради уже давно розміщене оголошення селищного голови Степана Горбатюка, який каже, що ярмарку через карантин не буде. І це обурило людей, бо відміна осінніх торгів принесла б багато незручностей. Тому квасилівчани звернулися до місцевої команди «Слуги Народу», яка знайшла фермерів, котрі зголосилися приїхати до населеного пункту.


Ярмарок у Квасилові

Нам навіть у селищній раді радили, щоб ми не бралися за цю справу через карантин, — розповідає кандидатка у депутати міської ради Рівного Олександра Коваленко. — Оскільки сільські чиновники категорично вирішили, що ярмарку не буде, то до нас почала звертатися велика кількість обурених мешканців Квасилова. І коли ми це почули, то вирішили допомогти людям. Отож, команда «Слуги Народу» пішла на ринок Дикого, де вдалося переконати достатню кількість фермерів,щоб ті приїхали торгувати саме в Квасилів. Дуже важливо, що підприємці продають людям городину за такою же ціною, як на оптовому ринку.

Фермер Володимир Мулярчук приїхав торгувати картоплею до Квасилова із Дядьковичів. Чоловік каже, що господарює на паях, які залишили йому батьки:

У нас є близько гектара землі. На них і виростили картоплю, яку сьогодні продаємо людям. На цьому ярмарку вперше, проте задоволений великою кількістю клієнтів.

70-річна квасилівчанка Любов Пенькова вдячна, що ярмарок таки організували:

Осінні торги для нас дуже важливі. Адже на них мешканці Квасилова закуповуються на цілу зиму. Я уже придбала собі буряки, цибулю та картоплю. Покладу в підвал, будемо їсти цілу зиму. У нас є город, ми свого трохи виростили, але його не достатньо. Якби не було ярмарку, то це для нас була б велика проблема. Довелося б брати «кравчучку», їхати на ринок Дикого і везти усе це додому потягом. Уявляєте, скільки мороки для старої людини?


Команда "Слуги Народу" у Квасилові

Народний депутат України Олександр Ковальчук зазначив, що ярмарок вдалося провести спільними зусиллями.

На одній із зустрічей з мешканцями Квасилова, а тепер це вже частина Рівного, ми отримали величезну кількість прохань від людей про те, що їм дуже потрібен сільськогосподарський ярмарок, адже скоро зима, а продукцію на зиму вони через відсутність ярмарку не встигли заготовити. І не всі мають змогу поїхати для цього в Рівне. Підприємці теж просили допомогти реалізувати їм те, що вони виростили. Спільними зусиллями нам вдалося провести для людей цей захід. Звичайно, з дотриманням усіх вимог, — розповів Олександр Ковальчук.


Кандидати в депутати міськради збирають підписи щодо відкриття в Квасилові відділення "Ощадбанку"

Разом із тим, команда «Слуги Народу» збирає на ярмарку підписи мешканців Квасилова за відкриття тут відділення «Ощадбанку».

У селищі діяло відділення «Ощадбанку», яке і закрили, — говорить Олександра Коваленко.Однак воно дуже потрібне Квасилову, адже тут більше 10 тисяч населення. Є багато пенсіонерів, які сплачували комунальні послуги і отримували пенсію в «Ощадбанку». Тепер вони мусять їхати потягом вранці у Рівне, а назад він повертається лише увечері.

Коли буде зібрана достатня кількість підписів, то народний депутат України від партії «Слуга Народу» Олександр Ковальчук звернеться до керівництва «Ощадбанку», щоб вони поновили роботу відділення у Квасилові.

 Кандидати в депутати Рівненської міської ради спілкуються з квасилівчанами

Передвиборча агітація.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також