Квасилівчанка не змогла проголосувати за президента, бо їй ніхто не допоміг

1529 0

Ми у соцмережах:

Квасилівчанка не змогла проголосувати за президента, бо їй ніхто не допоміг

Жителька Квасилова Раїса Борбелюк дуже хоче проголосувати на виборах президента. Однак має одну серйозну проблему – через хворобу вона майже не може ходити.

За цей час жінка так і не змогла добитися для себе можливості проголосувати вдома.

Як нам розповіли у відділі державного реєстру виборців Рівненського району, для того, щоб голосувати безпосередньо у себе в квартирі, вона має звернутися до своєї виборчої дільниці. У її випадку виборча дільниця знаходиться у Квасилівському НВК. Туди жінка має принести заяву із проханням та епікриз, який би підтверджував її діагноз. Лише тоді до неї прийдуть додому із скринькою для голосування.

Оскільки вона не ходить, то це можуть зробити сусіди або рідні. Але, за словами Раїси Кирилівни, допомогти їй нікому. Сусідів вона не знає, бо не має можливості з ними спілкуватися через хворобу, а рідні мешкають у Рівному, привозять їй лише їжу та не мають часу носитися із документами. І у неї безвихідне становище. Адже закон не передбачає написання заяви через мобільний телефон. Забрати заяву та підтвердження хвороби можуть все ті ж члени виборчої комісії, де вона голосує. Однак закон не примушує їх це робити. Усе на добровільній основі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також