Квіти для букета: деякі матимуть свіжий вигляд і через місяць

252 0

Ми у соцмережах:

Квіти для букета: деякі матимуть свіжий вигляд і через місяць

Коли ви обираєте квіти для букета, щоб прикрасити свій дім, то хочете, щоб вони якомога довше тішили око. І деякі квіти і справді стоять у вазі тижнів два і навіть місяць. А інші зів’януть вже за кілька днів. Ось приблизний список квітів, які будуть довго стояти у вас вдома і не втрачатимуть гарного вигляду.

Хризантеми можуть стояти у вазі від двох з половиною тижнів до місяця! Достатньо тільки часто міняти воду та мити вазу.

Гвоздики можуть зберігати свіжість до 20 днів. Перед тим як поставити їх у вазу, потрібно вкоротити стебла та добре промити їх. Для цих рослин ідеальною буде вода кімнатної температури, якщо ви додасте до неї всього одну краплю спирту.

Айстри можуть залишатися свіжими протягом двох тижнів чи навіть довше. Вам потрібно кожного дня наливати нову воду у вазу та стежити, щоб вона не надто сильно нагрівалася. Тримайте айстри якомога далі від сонячного світла, а для того, щоб квітка добре вбирала вологу, зріжте кінчик стебла.

Іриси, перед тим як ставити їх у вазу, потрібно очистити від зайвого листя, яке контактуватиме з водою та може спричинити гниття. І для того, щоб вони довго стояли, буде достатньо кожного дня замінювати воду та вкорочувати стебла на 1 сантиметр. Флористи також радять додавати у воду шматочок цукру чи активоване вугілля.

Кали — надзвичайно стійкі й можуть зберігати свіжий вигляд навіть без води. Втім, тримати їх так все ж не варто, а краще обрати для рослини простору глибоку вазу. Довше кали простоять у цукровому розчині, і якщо ви приберете їх якомога далі від прямих сонячних променів та кошиків із фруктами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також