Квіти у вазі: для троянди води по вінця, а для тюльпанів — трішки

308 0

Ми у соцмережах:

Квіти у вазі: для троянди води по вінця, а для тюльпанів — трішки

Скільки води має бути у вазі для квітів? Зазвичай наливають однакову кількість води для всіх зрізаних квітів, але це — помилково. Для троянд води має бути багато. Тобто берете високу вазу, обриваєте листя і наливаєте по самі вінця. Натомість тюльпани (чи інші цибулеві) потребують мало води — достатньо 3–4 сантиметри. Але оновлювати порібно щодня, бо стебло почне гнити та віддавати болотяним ароматом.

Букети, перед тим як ставити у воду, обов’язково треба підрізати. Ніжка має вбирати воду. Якщо понад годину квіти без води, то стебло обсихає і гірше вбирає воду. Тож освіжіть зріз стебла — зріжте декілька сантиметрів під кутом 45 градусів, це збільшить площу поглинання води. Свіжий зріз потрібно робити щоразу, коли змінюєте воду.

Ваза для букета має бути достатньо великою та широкою, щоб не перетискати стебла та вмістити потрібну кількість води. Найкраще обирати керамічні та скляні вази, у них менше розмножуються бактерії, стебла не будуть загнивати. Якщо ви обрали прозору скляну вазу — треба забрати її подалі від прямих сонячних променів. Обов’язково помийте вазу перед використанням, щоб у ній не було залишків із попереднього букета та інших решток.

Важливо й обрати місце для букета Не варто ставити квіти біля обігрівача та в дуже теплому приміщенні — оптимальна температура — 18–19 градусів. Також не можна ставити букет на протязі та під кондиціонером. Не ставте букет на стіл поруч із овочами та фруктами, вони виділяють етилен, що прискорює цвітіння. А на ніч найкраще виносити букет в прохолодне місце, наприклад на балкон.

Підживити букет можна, додавши у воду декілька столових ложок цукру або одну таблетку аспірину.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також