Квитків нема: куди «зник» нічний київський потяг

3400 0

Ми у соцмережах:

Квитків нема: куди «зник» нічний київський потяг

Потяг «Ковель-Київ», який відправлявся з Рівного близько півночі і о шостій ранку прибував до столиці, завжди користувався популярністю. Навіть у будні місця у вагонах зазвичай було викуплено. Проте на літо «Укрзалізниця» зробила напрямок ще більш «популярним» — купити квиток з Рівного до Києва тепер практично нереально.

З червня такого потяга, як «Ковель-Київ» немає. Замість нього курсує додатковий потяг до Одеси, який проїжджає дорогою Київ і який за часом відправляється з Рівного та прибуває до столиці так само, як і старий ковельський потяг. Проте зважаючи на те, що «Ковель-Одеса», у першу чергу, цікавить відпочивальників і квитки у вагони розкуповуються ще за півтора місяця до відправлення, придбати місце до Києва — справа непроста.

Альтернативою, якщо ви зібралися їхати до столиці і плануєте подорож за кілька днів, а не за місяць, може слугувати або маршрутка/автобус, або потяг «Рівне-Миколаїв», який відправляється з Рівного о 15.25 і прибуває до столиці близько 22-ї — для більшості у не надто зручний час. Повернутися до звичного для рівнян графіка «Укрзалізниця» мала б у другій половині вересня, проте, як зазначає директор рівненського вокзалу Олександр Мулявка, поки невідомо, які зміни з розкладом можуть відбутися восени.

Дістатися до столиці також можна зі Здолбунова — потягом «Солотвино-Київ», який відправляється за 15 хвилин до п’ятої ранку і прибуває близько одинадцятої, проте квитки на нього також важко придбати.

Щодо Одеси, то хоч потягів з Рівного тепер у цьому напрямку їде два, квитків також бракує. Радять або купувати завчасно, за 35-45 днів до відправлення, або вже за добу, коли у продаж виставляють місця у резервних вагонах. На 20-ті числа серпня, до слова, вибір квитків з Рівного до Одеси поки немалий. Вартість проїзду до моря у плацкарті коштує від 170 грн, у купе — від 260 грн. Щодо проїзду до Києва, то плацкарт обійдеться у близько півтори сотні гривень, а ось купе — у стільки ж, як і маршрутка, майже 220 грн.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також