Лабораторний центр дослідив, чим були змушені дихати рівняни через пожежу на сміттєзвалищі

1449 0

Ми у соцмережах:

фото - ГУ ДСНС у Рівненській області

У зв’язку із пожежею на рівненському міському сміттєзвалищі, працівники обласного лабораторного центру провели моніторинг стану атмосферного повітря Рівного, Великого Житина та Бармаків. Звіт про це вони опублікували на своїй офіційній сторінці.

Під час пожежі виділялися сірчистий ангідрид, діоксид азоту, аміак , фенол, формальдегід, сажа, сірководень та оксид вуглецю. Перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин було в районі Льонокомбінату, а саме на вулиці Фабричній. Працівники лабораторного центру зафіксували перевищення норми формальдегіду – в 3,3 раза, фенолу – в 1,9 раза, сірчистого ангідриду – в 1,3 раза. В інших районах Рівного та прилеглих до сміттєдвалища селах перевищення середньодобових концентрацій шкідливих речовин не було.

Також у повідомленні йдеться, що негативний вплив на людину при перевищенні середньодобових гранично допустимих концентрацій може бути тільки при тривалому впливі шкідливих домішок на організм протягом декількох місяців.

Вчора рівненським рятувальникам та КАТП-1728 вдалося ліквідувати пожежу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також