Ласкавий дотик: вибір та значення срібної ложечки для малюка

372 0

Ми у соцмережах:

Ласкавий дотик: вибір та значення срібної ложечки для малюка

За християнською традицією, на честь появи першого зуба хрещені батьки дарують малюкові срібну ложечку, в деяких регіонах такий презент підносять безпосередньо на хрещення. Багато хто вважає, що, якщо постукати ложкою по першому різцю, решта зубів виростуть міцними та здоровими. Крім того, срібло має легкі бактерицидні властивості, тому годувати з такої ложки навіть корисно.

Вибір аксесуара, що сповнений символізму, може виявитися складним для людини, яка вперше зіткнулася з таким завданням. Тому розглянемо, на що слід звернути увагу, якщо вам потрібна срібна ложечка для дитини на подарунок. 

Форма й розмір

Традиційно срібна ложечка має бути компактною, зручною та, головне, безпечною для малюка, якому часто немає ще й року. Ідеальним розміром буде той, що не перевищує розміри кавової ложечки. Виріб не повинен мати загострених елементів. Ручка ложечки може бути стандартною краплеподібною чи у формі хреста, квітки, маленького звірка. Зверніть увагу: великий вибір різноманітних виробів будь-якої форми ви знайдете на сайті https://zolotakoroleva.ua/

Матеріал

Срібні ложки для хрещення виробляють зі столового срібла 925 проби. Хоча для виготовлення цих виробів зазвичай використовують матеріали найвищої якості, не лякайтеся, якщо згодом ложечка потемніє. У такому разі вважають, що вона взяла на себе все погане, що могло статися з дитиною. Звертайте увагу на пробу: вона гарантуватиме відповідність складу й те, що виріб зможе зберегти свої властивості протягом кількох десятиліть. 

Декор

У декоративних цілях виробники наносять на срібні ложечки напилення з інших металів, які за кольором повністю перекривають або доповнюють сріблясту поверхню столового предмета. Іноді на ложечках зустрічаються вставки з дорогоцінного каміння, проте будьте уважні: воно має дуже міцно фіксуватися і не виступати над поверхнею, щоб дитина не змогла ними поранитися чи випадково відгризти, граючись із новим для себе предметом. У цьому плані безпечнішими будуть малюнки, нанесені способом гравіювання та/або розфарбовані за допомогою емалі. У такий спосіб на ложечці з’являються цікаві візерунки чи знайомі малюкові герої улюблених мультфільмів. 

Як зберегти первозданний вигляд срібної ложечки

Незалежно від того, плануєте ви використовувати ложечку зі срібла за призначенням або берегти лише як пам’ятну річ, дотримуйтеся простих правил догляду за нею:

  • зберігайте окремо від іншого столового приладдя, щоб уникнути появи дрібних подряпин і потертостей на поверхні металу;

  • помістіть ложечку у спеціальний футляр з м’яким наповненням або обгорніть тканиною;

  • не використовуйте металеві скребки та інші абразивні поверхні під час миття ложки, краще візьміть слабоконцентрований розчин мила чи мийного засобу;

  • уникайте миття в посудомийній машині, у крайньому разі використовуйте трохи нашатирного спирту, щоб прибрати легкі потемніння.

Головна запорука того, що срібна ложечка малюка прослужить якомога довше, — це вибір і купівля у спеціалізованих магазинах з урахуванням виробника.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також