Латки на дорогах Рівненщини мають витримати зиму

1261 0

Ми у соцмережах:

Латки на дорогах Рівненщини мають витримати зиму

За минулу зиму найбільше скарг водіїв надійшло на стан міжнародної траси Київ-Чоп. Влада визнала проблему й обіцяла, що в наступному році на ремонт буде витрачено близько 2 мільярдів гривень. За ці гроші планували повністю зняти верхній шар асфальту та встелити новий. Однак після російського вторгнення плани кардинально змінилися. Тепер дорожники лише ремонтують критичні вибоїни й сподіваються, що «латки» витримають морози.

Роман Руденко, начальник Служби автодоріг у Рівненській області:

— Зараз в Україні майже зупинено капітальні, середні та поточні ремонти. Зробили це через ситуацію з російським вторгненням. Нині дорожники намагаються виправити ситуацію за рахунок експлуатаційного утримання доріг. Адже відомо, що міжнародна траса уся в тріщинах. Приблизно у січні-лютому, коли почнеться перепад температур, будуть утворюватися вибоїни. Тому вибрали найбільш проблемні ділянки. Там вибоїни ми намагаємося виправити завдяки методу карт. Тобто великих латок. Сподіваємося, що цього поки буде достатньо. Хоч ще раз наголошу, ці роботи й близько не ті обсяги, які передбачалися ще минулого року. Однак мусимо так пережити зиму.

Загалом проблеми є на усій протяжності траси Київ-Чоп в Рівненській області. Але буде ліквідована «ямковість» біля Горбакова, в Антополі та по об’їзній Рівного. Бо там є такі ділянки, що по 100–200 метрів одні вибоїни. Великий ремонт траси буде проведено після нашої перемоги.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також