Латвійці запевнили, що підтримуватимуть Україну та допомагатимуть їй боротися з росіянами

654 0

Ми у соцмережах:

Латвійці запевнили, що підтримуватимуть Україну та допомагатимуть їй боротися з росіянами

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль та його заступники зустрілися із іноземною делегацією на чолі з Парламентським секретарем Міністерства оборони Латвійської Республіки Байбою Блоднієце. Також участь у зустрічі взяв Надзвичайний та Повноважний Посол Латвії в Україні Ілгварс Клява.

 - Висловлюю вдячність усьому латвійському народу за солідарність і підтримку України у цей складний для нас час. Важливою є ваша підтримка у лікуванні важкопоранених українців із зони бойових дій. Надіємось на посилення нашої співпраці,  - зазначив Віталій Коваль.

У свою чергу Парламентський секретар Міністерства оборони Латвійської Республіки Байба Блоднієце запевнила у подальшій підтримці України.

- Латвія – маленька країна, втім ми продовжимо допомагати вам. Адже розуміємо, що ваші воїни нині обороняють не лише Україну, а й всю Європу. І наступною ціллю агресивної росії може стати Латвія. Це наша спільна війна, – зазначила Байба Блоднієце.

Під час розмови сторони обговорили питання щодо надання гуманітарної та матеріально-технічної допомоги Рівненщині, реабілітації поранених українських військовослужбовців.

Також йшлося про формування систем оповіщення населення, забезпечення роботи об'єктів цивільного захисту, організації цивільно-військового співробітництва, ситуацію щодо прийому біженців тощо

Представники латвійської делегації відвідали туристичні роздинки Рівненщини та взяли участь в урочистостях з нагоди Дня Державного Прапора України. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також