Лайфхаки для ремонту: як правильно використовувати клейові суміші

166 0

Ми у соцмережах:

Лайфхаки для ремонту: як правильно використовувати клейові суміші

Оновлення простору – це завжди багатоетапний процес, який вимагає ретельної підготовки та розуміння особливостей різних матеріалів. Одним із ключових елементів, без яких не обійтися під час ремонту, є клейова суміш для плитки – універсальний склад, який підходить для закріплення різних матеріалів. Не менш важливо дотримуватися кількох ключових правил, які допоможуть швидко і якісно виконати всі необхідні ремонтні роботи.

Правильний вибір клейової суміші

Від експлуатаційних характеристик матеріалу залежить і надійність кріплення оздоблення на поверхні. Існує безліч різних типів складів, кожен з яких призначений для певних завдань. Наприклад, для укладання керамічної плитки на підлогу або стіни найкраще використовувати цементну клейову суміш, тоді як для кріплення шпалер варто придбати шпалерний клей на основі крохмалю або синтетичних полімерів. Базові поради щодо вибору:

  • орієнтуватися на тип матеріалу, який належить кріпити;
  • враховувати умови експлуатації – рівень вологість, стандартні температурні показники;
  • віддати перевагу надійним, перевіреним брендам з хорошою репутацією.

Економія в цих питаннях недоцільна. Якість має бути в пріоритеті, як і характеристики матеріалу та його здатність забезпечити гарну фіксацію елементів оздоблення.

Підготовка поверхні – запорука успіху

Для гарної адгезії необхідно провести попередні підготовчі заходи. Поверхня має бути чистою та сухою: потрібно повністю видалити старі покриття, а також пил і бруд. Щоб клейові суміші забезпечили надійне з'єднання основи і матеріалу, стіни важливо ретельно загрунтувати. Це запобіжить можливому відшаруванню, як і деформації матеріалів у майбутньому, що багаторазово подовжує довговічність оздоблення.

Нестандартні рішення в оформленні кімнат

Крім базового косметичного ремонту, який зводиться до укладання нової плитки або поклейки шпалер, можна прикрасити приміщення і незвичайними дизайнерськими елементами. За допомогою сухих сумішей легко закріпити будь-який декор:

  • молдинги;
  • панелі;
  • кути;
  • дерев'яні планки;
  • карнизи.

Це дасть змогу виділити основні або акцентні стіни, щоб без особливих фінансових витрат і зусиль оновити виділену площу. За допомогою таких деталей можна розділити загальну кімнату на окремі зони: для ігор, розваг, роботи, відпочинку. Це цікаве рішення і для встановлення дзеркальних елементів, які візуально розширюють приміщення – і за допомогою якісних будівельно-ремонтних матеріалів легко домогтися потрібного ефекту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також