Лазарєв від Добкіна

10232 0

Ми у соцмережах:

Лазарєв від Добкіна

Вимоги відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, з якими виступають опозиційні депутати і мітингувальники на Майдані, поки що призводять лише до намагання міністра зміцнити свої позиції у регіонах. Завтра генерал Захарченко має представити у Рівному нового начальника обласної міліції Дмитра Лазарєва, який перед цим займав посаду першого заступника начальника Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України. Дмитро Лазарєв замінить на посаді Василя Лазутка, який несподівано дуже захотів піти на пенсію. Новий начальник УМВС України у Рівненській області родом із Харкова і перебуває у родинних стосунках із Дмитром Добкіним, головою Харківської ОДА та багаторічним улюбленцем користувачів Інтернету.

Довідка "РВ"

Дмитро Лазарєв народився 2 травня 1968 р. у Харкові. У 1998 р. закінчив Українську державну інженерно-педагогічну академію, у 2002 р. — Харківський державний педагогічний університет ім. Г.Сковороди. З 1995 р. — працівник правоохоронних органів. У 1995-2005 рр. працював в УБОЗі (від помічника оперуповноваженого — до начальника міжрегіонального відділу УБОЗ). У 2005-2006 рр. — заступник, пізніше — начальник управління з боротьби з незаконним обігом наркотиків облуправління міліції. У 2006-2007 рр. — начальник оперативно-пошукового відділу карного розшуку при облуправлінні міліції. У ­2007-2008 рр. — перший заступник начальника — начальник кримінальної міліції Харківського міськуправління міліції. У 2008 р. звільнився з органів внутрішніх справ за власним бажанням. Працював помічником начальника департаменту Харківської міськради. З квітня 2010 р. — перший заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області — начальник УБОЗ.

Могильов призначив першим заступником начальника ГУБОЗу фігуранта листа про "міліціонерів-наркодилерів"

Ім'я Д.Лазарєва багаторазово згадувалося у скандальному контексті в Інтернет-ЗМІ. Так, у 2006 році сайт "Майдан" розмістив відкритий лист міністру внутрішніх справ Юрію Луценку, нібито підписаний начальником ВБНОН Фрунзенського РВ ХМУ УМВС України в Харківській області Конузом А.Я. У ньому, зокрема, йдеться: "з приходом в УБНОН Харківської області (м. Харків, вул. Постишева, 49) в якості керівника цього підрозділу майора міліції Лазарєва Д, наркотики "потекли" до Харкова рікою". Згодом Олександр Сирота, у той час представник міністра МВС, повідомляв, що "автор цього листа категорично заперечував і всіляко заперечував свою участь в його написанні". Тим не менше, за мотивами листа була організована міністерська перевірка, яка, за словами О.Сироти, прийшла до висновку, що інформація, викладена в листі, "підтверджується частково". Що саме підтвердилося, О.Сирота не повідомив, але запевнив, що звільнення з посади начальника УБНОН Д.Лазарєва ніяк не було пов'язано з висновками, до яких прийшли перевіряючі: "Безумовно, я спілкувався тоді з Лазарєвим. Як він пояснював, два факти спричинили тоді появу цього листа. По-перше, вони дуже активно почали перевіряти кілька аптек, які не приховують, що у них можна придбати трамадол без рецепта. І, по-друге, пан Лазарєв перебував тоді в певних, не дуже далеких, родинних стосунках з Добкіним ... Лазарєв пішов не за результатами перевірки. Він не хотів, щоб з його ім'ям були пов'язані якісь розмови про мера міста", — цитують екс-представника міністра "Комментарии". Що стосується згаданої "спорідненості" з Добкіним, то, як уточнює "Украина криминальная", Д.Лазарєв — "колишній чоловік сестри колишньої дружини Добкіна". Там же йдеться: "Стрімке кар'єрне зростання Лазарєва почалося з виходом на політичну арену нинішнього мера Харкова Михайла Добкіна (стаття датована серпнем 2008 року). За якихось кілька років пан Лазарєв стає начальником відділу, а потім — начальником УБНОН, зібравши під своїм началом основних торговців наркотиками в регіоні", і повідомляється, що він ""закрив" всі оперативні матеріали по сімейству Добкіних".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також