LEGO чи аналоги: чому варто вибрати оригінальний конструктор

758 0

Ми у соцмережах:

LEGO чи аналоги: чому варто вибрати оригінальний конструктор

Свого часу компанія Лего впевнено зайняла провідну позицію у ланці виготовлення іграшок, що розвивають. Деякі виробники зрозуміли, що Lego Ninjago дуже подобається дітям, тому створили аналоги, або репліки оригінального конструктора. Розглянемо, чи варті вони уваги.

Переваги Лего

Популярність конструктора пояснити досить просто:

  • висока якість матеріалів;
  • деталізація;
  • яскравість дизайну.

Але ціна LEGO значно вища, ніж в аналогів та копій. Це пояснюється не тільки націнкою за бренд, але й відрахуванням власникам контенту. Суттєві витрати йдуть на розробку певних видів конструкторів, які інші виробники просто копіюють. Робота інженерів також коштує дорого.

Слід розглянути, чим відрізняється оригінал від реплік. Одна з вагомих переваг — безпека для дитини. Деталі виготовляють з ABS-пластику. Він не пахне та не виділяє токсини, які є вкрай небезпечними для здоров’я. Датська компанія використовує сульфат барію у складі матеріалу. Це дозволяє помітити деталь на рентгенівському знімку, якщо малюк випадково проковтне її. Складові наборів добре витримують механічне навантаження, чого не скажеш про аналоги.

Деякі покупці не зважають на такі переваги, тому що копії коштують значно менше. Існує декілька незручностей, з якими доведеться миритися, вибираючи аналоги.

Чим інші конструктори поступаються LEGO

При виборі потрібно врахувати такі параметри:

  • рівень сумісності;
  • кількісний асортимент комплектів та наборів;
  • якість виробів;
  • рівень зчеплення;
  • зручність збирання.

Розглянемо продукцію деяких виробників. Bela — повний клон Лего. Скопійовані сюжети та оформлення. Все ж існують розбіжності. Кольори можуть відрізнятися, дрібні деталі також змінені. Це необхідно, щоб обійти захист авторських прав. Хоча основні деталі на 100% сумісні, вторинні не завжди підходять за параметрами. Це може бути колія потягу, розмір автотреку тощо. Використовувати в створених Лего-проєктах китайські потяги чи автомобілі не вийде.

Бренд Sluban є досить популярним. Компанія не практикує явне копіювання. Виробник намагається забезпечити лише сумісність елементів. Якість товарів залишається на високому рівні. Враховуйте, що зчеплення деталей є занадто міцним. Для дитини це може стати проблемою, бо буде важко самостійно їх роз’єднати. У деяких наборах інструкції не зовсім зрозумілі.

Бренд Mould King створює конструктори на базі LEGO Technics, але власної розробки. Сумісність — 100%, проте є проблема з модулями керування. Вони не підходять до конструктора Лего, тому використовуються лише в рамках збірок цього бренду. Якість виконання не ідеальна, але це відповідає вартості продукту: він майже вдвічі дешевший. Більшість деталей з часом вигоряють і стають негарними. Якість зчеплення може відрізнятися. Хоча більшість аналогів доступніші за ціною, доведеться змиритися з деякими незручностями. Хочете справді якісну іграшку — купуйте оригінальний LEGO.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також