«Лексус» — від родичів, граната — від «друзів»?

17411 0

Ми у соцмережах:

«Лексус» — від родичів, граната — від «друзів»?

Практично всі вітчизняні правоохоронці мають цікаву особливість — їхні родичі зазвичай швидко стають дуже успішними бізнесменами, примудряючись в умовах постійної кризи та невпевненості легко і невимушено заробляти на розкішні будинки та автомобілі, аби потім передати їх тим самим правоохоронцям. Не є винятком і заступник начальника слідчого відділу Рівненської районної поліції Вільгем Акопян. Він пересувається за допомогою дуже недешевого автомобіля «Лексус», який, звісно ж, належить його родичам-бізнесменам.

Днями на дверцята цього «Лексуса» хтось повісив бойову гранату. На відміну від предмета, яким нещодавно лякали батьків «борця із корупцією» Шабуніна, це був не муляж, а справжня бойова зброя. «Друзів» поліцейського, які це зробили, вже шукають. Коли знайдуть і чи знайдуть взагалі — невідомо.

Олексій Камишанський, начальник поліції Рівненської області:

— Вибухотехніки підтвердили, що граната справді була бойова. Однак вона не могла вибухнути сама по собі, бо не була приведена у бойове положення. Відпрацьовується кілька версій того, чому це трапилося. Пріоритетна версія — це виконання обов’язків працівника поліції.

До речі, на запитання: «Звідки у поліцейського такий дорогий автомобіль?» Олексій Камишанський відповів, що це автомобіль родичів поліцейського, які займаються бізнесом, тобто його підлеглий автомобілем лише користувався.

Олександр Панасюк, начальник слідчого управління обласної поліції:

— Наприкінці року ми завершили розслідувати резонансне кримінальне провадження. Там і розбій, і вимагання, і незаконне позбавлення волі людини. Через цю справу цьому працівникові двічі погрожували. Тож буде відпрацьовано певне коло людей. Цей злочин протягом нетривалого часу ми спробуємо розкрити. На жаль, зараз не одному працівнику поліції погрожують через виконання службових обов’язків. Дехто уже сприймає це як буденщину, деякі поліцейські вважають, що ці погрози реальні. Зараз ми завершуємо розслідування справ щодо погроз поліцейським. 95 відсотків таких справ ми направляємо до суду, щоб покарали тих, хто погрожував працівникам поліції.

Інцидент з гранатою стався у неділю, 17 січня, у дворі біля багатоповерхівки на вулиці Курчатова у Рівному, де Акопян залишив «Lexus». До дверцят вибуховий пристрій причепили на мідний провід. Помітили те, що машина замінована, близько 17.17.

У декларації заступника начальника слідчого відділу Рівненського райвідділу поліції Вільгема Акопяна вказано лише, що він орендує в свого батька квартиру в Рівному площею 79,8 м.кв. У розділ доходи ще внесено 173 256 грн. заробітної плати. Більше даних у декларації поліцейського про будь-яке майно або майно родичів немає. Його батько Ашот Акопян реєструвався як підприємець роздрібної торгівлі з лотків на ринках.

Богдан СЛОНЕЦЬ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також