Лещенко у Рівному розповів про вибори, зміну системи та ситуацію з суспільним

1527 1

Ми у соцмережах:

Сергій Лещенко. Фото - з його сторінки у Facebook

Колишній журналіст-розслідувач, а з 2014 року народний депутат України Сергій Лещенко сьогодні відповідав на запитання рівненських журналістів.

Питання переважно стосувалися політики: президентських виборів, боротьби з корупцією та подій, пов’язаних із суспільним мовленням.

«На цих виборах ми бачимо реальну інтригу, якої не було понад двадцять років, - зазначив Сергій Лещенко. – Ми не знаємо, хто вийде у другий тур, не знаємо, хто переможе. Залежно від того, яка пара кандидатів опиниться у фіналі, стане більш-менш зрозуміло, хто буде президентом. Не варто також  забувати про прихований потенціал учасників виборів».

Також нардеп висловив думку, як можна змінити систему контролю над владою:

«Для мене важливо, щоб відбувалися зміни у системі. Щоб вибори не вносили якихось драматичних змін у розвиток країни. А це відбуватиметься тільки за умови, якщо в країні буде створено інституції, які працюватимуть незалежно від того, хто є президентом. В який спосіб створити чесні інституції? Потрібно зламати стару систему. Хто це може зробити? Ті, хто є поза системою. Політики, які не мають своїх прокурорів, своїх суддів, не належать до виконавчої влади».

Сергій Лещенко висловив також свою точку зору щодо ситуації з суспільним мовленням:

«Суспільне медіа є фактичною противагою олігархічному медіа. В умовах, коли є великі олігархічні канали, потреба в незалежному суспільному ще більш гостра. З іншого боку, в цих умовах створення незалежного суспільного мовлення – ще більш складне завдання. Аласанію не можна звинуватити в тому, що він є залежним від влади. І за це він платить свою ціну – його звільняють».

Зазначимо, що Сергій Лещенко у парламенті є депутатом від Блоку Петра Порошенка. Проте у президентській гонці він відкрито підтримує кандидатуру Анатолія Гриценка.

Дарія БОРИСОВИЧ.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також