«Лєший» з Рівненщини став на війні підполковником

2152 0

Ми у соцмережах:

«Лєший» з Рівненщини став на війні підполковником

Спецпризначенець Олексій Чича, боєць «Люті» із Рівненщини, у річницю створення підрозділу отримав спеціальне звання підполковник поліції.

Правоохоронець із позивним «Лєший» у складі штурмової бригади з квітня 2023 року на передовій боронить країну від російської навали.

Заходи з нагоди річниці створення підрозділу відбулися 12 січня: міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко та голова Нацполіції Іван Вигівський вручили поліцейським відомчі відзнаки та спеціальні звання.

Понад 20 років життя боєць Олексій Чича присвятив службі у спецпідрозділі — роті поліції особливого призначення. Відтак – у складі зведеного загону одним із перших поїхав на зачистку деокупованих територій.

Бойове відрядження на схід для поліцейського Олексія Чичі розпочалося о п’ятій ранку. Згодом були Волохів Яр, Куп’янськ, Вовчанськ – Олексію разом із колегами довелося першими виконувати службові завдання на звільнених від російських військ територіях.

Під час одного з обстрілів Олексій з колегами врятували жінку з інсультом, яка знаходилась на восьмому поверсі будинку. І подібні історії тут не рідкість. За понад чотири місяці, які заступник командира роти поліції особливого призначення ГУНП в Рівненській області Олексій Чича разом із підлеглими провів на Харківщині у складі зведеного загону, трапилося їх чимало. Адже окрім стабілізаційних заходів, серед завдань поліцейських — евакуація та допомога місцевому населенню.

На Сході спецпризначенці виїжджали з колегами на зачистку, охорону, супровід підрозділів розвідки тощо. Спільно із ЗСУ та Нацгвардією першими ступили на території звільнених Волохового Яру, Куп’янська, Вовчанська.

«На все це дивитися набагато важче, ніж воювати зі зброєю в руках, — каже Олексій Чича. — У 2014-2015 роках, коли ми неодноразово перебували в зоні АТО, не було такої загрози з повітря, таких атак і ракетних обстрілів».

Сьогоднішня війна — абсолютно інша. Небезпека чатує скрізь: навіть у деокупованих населених пунктах їх зведений загін щодня обстрілювали.

А тим часом вдома на люблячого сина, тата й чоловіка чекають батьки, двоє доньок та дружина.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також