Левішин у Латвії — сьомий

946 0

Ми у соцмережах:

Марко Левішин на представленні у Даугавпілсі

Рівнянин Марко Левішин став першим українським спідвеїстом, який брав цьогоріч участь в офіційних змаганнях. У неділю Марко виступав у Даугавпілсі, де проходив Відкритий чемпіонат Латвії.

Змагалося 18 спортсменів, які, крім України, представляли Латвію, Естонію, Фінляндію, Швецію та Росію. Левішин перший заїзд впевнено виграв. У другому заїзді у двигуні його основного мотоцикла обірвало клапан, тож нуль очок і наступні три заїзди довелося їхати на запасному мотоциклі. Зрештою, Марко двічі фінішував третім і раз першим. У підсумку — сьоме місце.

— Ці змагання були своєрідним відбором до клубу «Локомотив» (Даугавпілс), що виступає у Польській лізі, — розповів менеджер спортсмена Сергій Головня. — У нас були усі шанси потрапити до топ-5, тому ми розчаровані. У майбутньому будемо намагатися отримати максимальний накат. Докладемо усіх зусиль, щоб поїхати 18 липня на етап Кубка МАСЕС до Угорщини. Зробити це дуже непросто, адже в’їзд до країн Євросоюзу закритий. Ми у цьому переконалися, коли їхали до Латвії. Через Польщу нас не пустили, їхали через Білорусь. Були проблеми на кордоні з Латвією, мали усі шанси туди не потрапити. Довелося зв’язуватися з клубом «Локомотив», міністерством, писали розписку, що пробудемо в Латвії не більше доби. І то нам ще пощастило, адже прикордонник виявився шанувальником спідвею.

А от етапу Кубка МАСЕС у серпні у Рівному не буде. За словами Сергія Головні, можливо, цю гонку вдасться організувати у вересні, і, найімовірніше, це буде єдиний у цьому році спідвейний старт у Рівному.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також