Лейтенант кулаками відправляв у штаб: у Нацгвардії відреагували на побиття строковика в Івано-Франківську

1362 0

Ми у соцмережах:

Лейтенант кулаками відправляв у штаб: у Нацгвардії відреагували на побиття строковика в Івано-Франківську

Сьогодні мережу сколихнуло відео побиття солдата-строковика, ймовірно, прямо у військовій частині. Повідомляється, що з кулаками на свого підлеглого накинувся старший лейтенант Ярема.

Він є командиром чергового підрозділу за частиною 1241 НГУ. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали, повідомляє 24 Канал

Лейтенант нецензурно відправляв строковика до штабу
Як повідомляють пабліки конфлікт між військовими трапився ще наприкінці минулого місяця, 26 березня. Що саме стало його причиною – невідомо.

На кадрах опублікованого відео можна побачити, як лейтенант з кулаками та нецензурною лайкою наказує строковику йти до штабу. На прохання "нормально говорити" він не добирав слів. Називав військового "уйо**щем" та "х*ньою йо**ною".

Лейтенант накинувся на строковика: відео 18+ (нецензурна лексика)


Нацгвардія розпочала службову перевірку
На опубліковане відео відреагувало не лише цивільне суспільство, а й керівництво Західного територіального управління Національної гвардії. Там зазначили, що обурені діями офіцера військової частини з Івано-Франківська відносно солдата строкової служби.

 

- У сучасній армії та у сталому суспільстві немає місця для приниження честі та гідності людини та, зокрема, військовослужбовця, – наголосили в управлінні Нацгвардії.

Тож через неприпустиму поведінку військового розпочали службову перевірку. Також щодо конфлікту повідомили Територіальне управління Державного бюро розслідування, яке розташоване у Львові.

У Нацгвардії наголосили, що у проведенні розслідування надаватимуть всебічну підтримку правоохоронцям. Робитимуть це для того, щоб надати належну правову оцінку діям офіцера.

Лейтенанта не навчив досвід колеги з Житомирщини
Зазначимо, що подібний випадок побиття солдата трапився на початку березня у 190 навчальному центрі Житомирського району селища міського типу Гуйва.

Як пояснив молодший лейтенант Віктор Вітусевич, "виховну бесіду", яка супроводжувалася ударами руками та ногами, він провів через перебування солдата, начебто, у стані алкогольного сп'яніння.
Згодом він визнав свою неправоту, попросив вибачення за свій вчинок та підкреслив, що готовий понести покарання. Разом з тим він наголосив, що "алкоголь в армії – це недопустимо, це смерть на фронті, ризик для життя всьому підрозділу, де б він (боєць – 24 Канал) не був: на навчаннях чи в районі виконання бойових дій".

За таку "виховну бесіду" з побиттям строковика у навчальному центрі розпочали службове розслідування. До його завершення фігуранти інциденту відсторонені від виконання службових обов'язків. За побиття командиру взводу світить тюремний термін. Його можуть ув'язнити до 12 років. Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану.

Зауважимо, що через пару днів після виникнення скандалу з'явилось відео, на якому строковик намагався виправдати лейтенанта.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також