Лічнера звільнили?

18530 0

Ми у соцмережах:

Лічнера звільнили?

Надзвичайні ситуації для Рівненського перинатального центру вже стали звичним явищем. У березні минулого року начмеда цього закладу Степана Лічнера, який на той час виконував обов'язки головного лікаря, правоохоронці затримали з хабарем за працевлаштування на роботу акушерки. Справу вдалося "зам'яти": терміну ув'язнення, як передбачала стаття Кримінального кодексу, пан Лічнер не отримав, права обіймати керівні посади його тоді не позбавили. А присудили сплатити штраф у сумі 17 тисяч гривень, і це покарання було меншим від найменшого, яке можна було призначити. Наприкінці минулого тижня Степана Лічнера звільнили з роботи "за згодою сторін". Кажуть, був нетверезий на роботі.

2014-35_p01_01 Працівники перинатального центру розповідати про цей інцидент не хочуть — бояться за свою роботу. В обласному управлінні охорони здоров'я його теж не дуже охоче коментують. Тож про причини звільнення пана Лічнера довелося дізнаватися з неофіційних джерел. 2014-35_p01_02

Степан Лічнер
За однією з версій, на лікаря поскаржилася в обласне управління охорони здоров'я вагітна жінка, якій він збирався минулого четверга робити кесарів розтин. Жінка відмовилася, бо лікар нібито був нетверезий. За іншою версією, Лічнера і ще трьох лікарів того дня "здав" хтось з працівників перинатального, бо ті начебто випивали на роботі. Того ж дня до медичного закладу прибула комісія з обласного управління охорони здоров'я, й після цього Степан Лічнер написав заяву на звільнення. В обласному управлінні охорони здоров'я факт звільнення "за згодою сторін" підтвердили. А причину візиту комісії облуправління до перинатального пояснили бажанням поспілкуватись з персоналом медичного закладу. 2014-35_p01_03 — Коли комісія приїхала до перинатального, пана Лічнера, який на той час виконував обов'язки головного лікаря, ми на місці не застали, — розповідає начальник обласного управління охорони здоров'я Юрій Осіпчук. — У персоналу з'ясували, що він замкнувся в своєму кабінеті і не хоче відчиняти. Коли через якийсь час знайшли запасний ключ і відімкнули кабінет, виявилося, що він справді там. Зважаючи на його погане самопочуття і неспроможність виконувати обов'язки головного лікаря, тоді ж було прийнято рішення, що пан Лічнер напише заяву на звільнення. Що він і зробив. Того ж дня він отримав розрахунок і свою трудову книжку — поштою. У четвер пан Лічнер нібито звернувся до кардіологів через погіршення самопочуття. Кажуть, щоб дочекатися приїзду головного лікаря перинатального центру Вікторії Єнікєєвої, а не через хворобу. Цікаво, чи цього разу йому вдасться владнати питання про поновлення на роботі? Степан Лічнер факт написання заяви заперечує, тобто каже, що не писав. І додає, що з четверга перебуває "на лікарняному ".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також