Life Press Photo: у Рівному презентували роботи переможців конкурсу репортерської фотографії (ВІДЕО)

727 0

Ми у соцмережах:

Робота Arce Celestino. Фото: Суспільне Рівне

Світлини переможців Міжнародного конкурсу репортерської фотографії Life Press Photo 2022 презентували у Рівному. Його ввосьме організовує рівненський фотохудожник Олександр Харват. З його слів, на виставці за допомогою фотографій намагалися розкрили теми війни, повсякденного життя, мистецтва, спорту та природи.

Робота київської фотохудожниці Неллі Спіріної — серед 70 переможців 8-го Міжнародного конкурсу репортерської фотографії Life Press Photo 2022. Роботи презентували у Рівненській обласній науковій бібліотеці, повідомляє Суспільне.

- Це Київ, це був марш ветеранів, 14 жовтня. Це вже на майдані Незалежності, марш добігає кінця і я побачила — цей чоловік вийшов зі строю. У нього такі вуса красиві і взагалі він такий військовий, і очі такі блакитні, сподобався, — ділиться Неллі Спіріна.

На виставці представлені світлини авторів з 24-х країн. Загалом на конкурс надійшло понад дві тисячі фотознімків. З них обрали 200.

- Ці світлини, це таке відчуття війни. Але коли життя триває, як людина хоче жити, і як це буває, коли ось такі обставини, в яких ми зараз є — тендітне життя, воно дуже крихке, — коментує фотографиня з Кривого Рогу Ірина Сускіасян.

Ця світлина отримала найвищу нагороду у цьогорічному конкурсі. На ній зображений воїн біля знищеного літака "Мрія".

- Українська мрія насправді не знищена, це лише літак знищений, шкода. Це зробив іспанський автор Целестино, він відомий репортер по всьому світу і нині знаходиться на війні, — зазначає організатор конкурсу Олександр Харват.

Крім того, у Рівному представили світлини, присвячені темам повсякденного життя, мистецтва, спорту та природи.

- Особливість цьогорічного конкурсу в тому, що ми додали спеціальну тему: війна, війна в Україні, світ проти війни. Це означає, що в Україні фотографуються. А те, що світ проти війни в Україні, ми побачили по ЗМІ, бачимо, що світ дуже потужно підтримав Україну, особливо люди. І якраз фотографи фотографували певні мітинги, події на підтримку України, — каже організатор конкурсу.

Діятиме виставка в обласній науковій бібліотеці до кінця липня. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також