Лікар із Рівного вперше відправиться з експедицією до Антарктиди

5605 0

Ми у соцмережах:

Лікар із Рівного вперше відправиться з експедицією до Антарктиди

Рівненський лікар Ігор Дейнека у складі 25-ї української експедиції відправиться до станції «Академік Вернадський».

25-а українська антарктична експедиція (УАЕ) наполовину складатиметься з новачків, буде наймолодшою за всі роки, до неї – як і до попередньої команди – увійдуть 2 жінки.  

Загін вирушить на станцію у березні 2020-го і працюватиме там впродовж року. В ньому традиційно буде 12 учасників – 7 науковців, лікар, кухар, системний механік, дизеліст-електрик, системний адміністратор зв’язку. 

- Ця команда полярників має кілька особливостей. Зокрема, це наймолодший склад експедиції за всі роки. Середній вік учасників – 37 років. Ми хочемо дати молоді якомога більше шансів реалізувати себе і свій науковий потенціал. І з тієї ж причини половина складу є «новачками», тобто вперше їдуть на рік працювати в Антарктиду. Водночас друга частина експедиції – це досвідчені полярники, – пояснив очільник Національного антарктичного центру МОН Євген Дикий. 

Як зазначається, у кожного з основних учасників також є дублер – на випадок, якщо до відправки експедиції трапиться непередбачувана ситуація і хтось з основного складу буде змушений відмовитись від зимівлі. Тепер на відібраних учасників чекає спеціальний кількаденний тренінг, де вони засвоюватимуть навички, потрібні для життя і роботи на станції «Академік Вернадський».

Нагадаємо, Ігор Дейнека – не перший полярник з Рівного. До цього до Антарктиди їздило ще четверо рівнян, а саме: Роман Братчик (1,2,8 УАЕ), Олександр Міхо (4,7 УАЕ), Павло Тарасович (5 УАЕ) та Ігор Клубук (6 УАЕ).

 

Сайт ВСЕ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також