Лікар під слідством

2342 0

Ми у соцмережах:

Лікар під слідством

12 грудня минулого року ми опублікували матеріал «Убивцю викопали з могили», в якому розповідали про трагедію, яка сталась у селі Степань Сарненського району. Чоловік, який прожив з дружиною все життя та виховав дітей, задушив її, а після цього повісився.

12 грудня минулого року ми опублікували матеріал «Убивцю викопали з могили», в якому розповідали про трагедію, яка сталась у селі Степань Сарненського району. Чоловік, який прожив з дружиною все життя та виховав дітей, задушив її, а після цього повісився. Лікар Валерій Якимець видав довідку рідним про те, що жінка померла від хвороби, і ті, отримавши фіктивний документ, поховали обох померлих. Для проведення експертиз обох мерців довелося викопувати з могили. — За фактом внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей ми порушили кримінальну справу за частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу України, — повідомив кореспонденту «РВ» слідчий прокуратури Сарненського району Геннадій Волнянський. Частина друга цієї статті передбачає покарання за службовий підлог, що спричинив тяжкі наслідки, тобто лікаря можуть позбавити волі на строк від двох до п’яти років та права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років. За словами п.Волнянського, розслідування цієї справи триватиме до кінця січня. Не виключено, що врешті-решт злочин, інкримінований Якимцю, слідчі перекваліфікують на частину першу цієї ж статті. В такому випадку лікар може отримати мінімальне покарання і лише сплатити штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Степанці непокояться за свого лікаря. Редакція «РВ» отримала листа із селища, в якому на двох сторінках люди розповідають про лікаря Якимця та просять його захистити. Трагічно пішли з життя двоє людей у Сарненському районі: чоловік-деспот задушив свою жінку і сам виніс собі вирок — повісився в саду на яблуні. Судити фактично немає кого, але кримінальну справу відкрили стосовно лікаря Валерія Якимця. Сім’я, де сталась трагедія, ввела в оману лікаря і фактично він не знав подробиць про цей випадок, ніхто його не застеріг, і він видав дітям довідку про смерть. Але не помиляється той, хто нічого не робить. У кожного в житті й на роботі є помилки, але якщо не будемо прощати і будемо судити, то можна притягти до кримінальної відповідальності всіх людей та лікарів. Якщо суспільство буде сліпо дотримуватись закону і покладе всю повноту відповідальності на лікаря, то хто ж лікуватиме хворих? Наш лікар Валерій Якимець щодня поспішає на допомогу хворим, не жаліючи ні свого здоров’я, ні вільного часу. Часто трапляється, що він і не є черговим лікарем, проте люди телефонують додому та благають прийти, щоб оглянути тяжкохворого. Якимець ніколи не відмовляє. Для багатьох мешканців селища Степань Валерій Миколайович став сімейним лікарем. Ми його поважаємо, цінуємо і любимо — за вміння, терпіння, доброту та людяність. Настав час визнати, що лікар — заручник, доля якого багато в чому залежить від настрою суспільства. Сьогодні, коли проблем безліч, не будемо ускладнювати життя. Нехай прокинеться совість і щоб вистачило нам доброти навіть до ворога свого. Нелегко робити добро, то не робімо хоч зла для лікаря.

О.Гриневич, Н.Сорока, А.Абрамович, Г.Зацерковний, І.Щур, М.Сич, Т.Тивончук, Л.Мельник та ін. (всього 28 підписів). Поки що лікар Якимець продовжує ходити на роботу, проте, як сам зізнався кореспонденту «РВ», щодня працює, як востаннє.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також