Лікар зі Здолбунова зі спільником-залізничником заробляв на підробних сертифікатах півмільйона щомісяця

1801 0

Ми у соцмережах:

Лікар зі Здолбунова зі спільником-залізничником заробляв на підробних сертифікатах півмільйона щомісяця

В Службі безпеки України розповіли, що 29-річний сімейний лікар, який організував схему з видачі COVID-сертифікатів міжнародного зразка, мав спільника, що працює на залізниці. Разом вони заробляли чималі кошти.

 Нагадаємо, лікаря затримали сьогодні «на гарячому».

Майже півроку зловмисники вносили неправдиві дані до електронної системи охорони здоров'я «eHealth» про псевдовакцинацію громадян. У такий спосіб щодня 5-10 українців отримували сертифікат про вакцинацію без проведення щеплення. Ділкам це дозволяло «заробляти» більше 0.5 млн грн щомісяця.

За даними слідства, протиправну діяльність організував сімейний лікар однієї з амбулаторій області. Для пошуку «клієнтів», на партнерських умовах, залучив до схеми знайомого.

«Партнер» працював на залізниці і це дозволяло йому підтримувати постійний потік бажаючих отримати сертифікат про вакцинацію від COVID-19 без фактичного щеплення, до того ж, з різних областей України. За це організатор сплачував «колезі» 25% з кожної оборудки. З «клієнтів» брали від 1400 до 2000 тис. грн за фальшивку.

У ході обшуків, проведених за місцем роботи лікаря та за адресами мешкання обох спільників, правоохоронці виявили та вилучили:

- комп’ютери з доказами протиправної діяльності;

- чорнові записи з персональними даними осіб, які бажали отримати підроблений сертифікат;

- готові паперові сертифікати про вакцинацію від COVID-19 та готівку, отриману, очевидно незаконним способом.

Наразі лікарю оголошено про підозру за ч.3 ст. 354 (підкуп), ч.2 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів) та ч.1 362 (несанкціоновані дії з інформацією, що обробляється на коп’ютерах) Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Триває слідство для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та виявлення і притягнення до відповідальності всіх, причетних до оборудки осіб.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також