74-річний дідусь, який помер від ботулізму першого вересня, з Вараського району, поступив до медичного закладу із симптомами, за якими не одразу лікарі змогли поставити діагноз. Причиною стала домашня консерва зі свинини.
Про це пише Суспільне.
У лікарню чоловік потрапив 28 серпня. Його спершу госпіталізували в інфекційне відділення, – повідомила завідувачка інфекційного відділення Зарічненської багатопрофільної лікарні Наталія Ковтунович.
"Першопочатково я не могла у нього запідозрити ботулізм. У нього були скарги як на двобічну пневмонію: температура, задишка, кашель, нудота. У хворого не підтвердився COVID, робили методом ПЛР. 31 серпня у нього почали наростати симптоми ботулізму, поставлений клінічний діагноз – ботулізм. У той самий день був введений ботулінічний антитоксин", – коментує Наталія Ковтунович.
У обласному центрі контролю і профілактики хвороб уточнили, що на Рівненщині це перший зафіксований випадок ботулізму у 2021 році.