Лікарі у Рівному відновили двом жінкам розтрощені руки

1583 0

Ми у соцмережах:

операції були унікальними

У Рівному успішно провели дві унікальні та надскладні операції. Їх зробили на базі опікового відділення із пластичною хірургією та відновно - реконструктивною ортопедією Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка.

- Хочу зазначити, що подібні операції такої надскладності вперше виконали в Рівненській обласній лікарні, та й в Україні знайдеться небагато хірургів-травматологів, які зможуть успішно виконати подібне відновлювальне операційне втручання, - повідомила у фейсбуці на сторінці медзакладу Вікторія Красуцька. - Майже близько півночі, нарешті завершилася надскладна, понад трьох годинна операція, а точніше, одночасно виконувалось три складних операції в одній – пацієнтці повернули кисть руки, яка була повністю пошматована внаслідок нещасного випадку, склали та відновили фаланги пальців. За півгодини до цієї операції Сергій Бондар та Олександр Гузоватий провели повністю аналогічне операційне втручання, відмінність лише в тому, що пацієнтка пошматувала руку внаслідок нещасного випадку на пилорамі під пресом.

Як повідомив втомлений, але задоволений післяопераційним результатом Сергій Бондар, операції на кисті руки пройшли успішно,  пацієнтки зможуть самі, самостійно, рухати кистю руки та фалангами пальців, пройдуть лікування, відновлювальну реабілітацію, та, що важливо, зможуть повернутися до повноцінного звичного життя. Це неймовірно – Сергій Бондар разом з Олександром Гузоватим повернули двом, ще молодим, пацієнткам їхні руки, які відразу після операції вже почали потрохи відновлювати свою функціональність, а значить – повернули повноцінне життя!

Травмування в обох пацієнток відбулося два тижні тому, та самі травмування в обох повністю ідентичні. Різниця лише в тому, що одна пацієнтка травмувалася та отримала першу невідкладну медичну допомогу та оперативне втручання в районній лікарні на Рівненщині, інша – за кордоном. Але в обох випадках післяопераційна динаміка була вкрай негативна плюс  втрачений час. Але наші хірурги-травматологи зробили неможливе, вони справді сотворили диво! Більше подробиць - згодом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також