Лікарі у Рівному зупинили серце жінки і врятували їй життя

7483 0

Ми у соцмережах:

Лікарі у Рівному зупинили серце жінки і врятували їй життя

Нещодавно у Рівненську обласну клінічну лікарню імені Юрія Семенюка потрапила пацієнтка зі скаргами на пекучі болі в ділянці серця. Фахівцями відділення екстреної медичної допомоги було діагностовано гострий інфаркт міокарду.

Лікарі та медичний персонал відділення інтервенційної радіології ургентно виконали коронарографію, під час якої були помічені ураження дистального сегменту правої коронарної артерії за рахунок тромбів-емболів, що були видалені інтервенційним шляхом. Після цього стан пацієнтки був стабілізований.

Майбутні дообстеження виявили у пані Г. доброякісну пухлину лівого передсердя - міксому. Саме фрагмент цієї пухлини, що відірвався та з потоком крові потрапив у праву коронарну артерію, і спричинив інфаркт. Тож пацієнтку почали готувати до нової операції у Обласному центрі кардіоторакальної хірургії. Тут пані Г. виконали видалення доброякісної пухлини лівого передсердя - міксоми - розміром 5х6 см. Оперативне втручання проводилося із зупинкою серця та використанням штучного кровообігу.

На другу добу після операції пані Г. почуває себе добре, знаходиться в загальній палаті та має гарний настрій, повідомляє Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка та дякує усім медичним працівникам за професіоналізм і турботу.

Команда лікарів, які рятували пацієнтку: Юрій Помогов -  кардіолог відділення інтервенційної радіології, що, власне, і провів коронарографію; Ірина Куришко - лікарка- кардіолог, Ольга Бучнєва – оператор; Ярослав Шафер  та Євгеній Крючков - асистенти; Волоимир Мегера - анестезіолог та Ольга Ткач - перфузіолог.

 


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також