Лікарів Рівненщини навчали працювати з е-лікарняними

816 0

Ми у соцмережах:

Лікарів Рівненщини навчали працювати з е-лікарняними

Для лікарів Рівненщини влаштували навчання щодо е-лікарняних. Його проводили експерти з Мінцифри. До онлайн-навчання долучилися 100 лікарів із усієї області.

Тема справді актуальна. Адже медзаклади області повинні перейти на електронні лікарняні вже з 1 вересня. Цифровізація цієї послуги суттєво зекономить час і лікарю, і пацієнту. Адже завдяки такому нововведенню людям не доведеться зайвий раз ходити по лікарських кабінетах, вистоювати в чергах і нести на роботу паперовий листок непрацездатності. Тим часом роботодавці бачитимуть необхідну інформацію в особистому електронному кабінеті страхувальника. Усе відбуватиметься автоматично.

Разом із тим, отримання лікарняних листів непрацездатності є однією з наймасовіших і найзатребуваніших послуг в Україні. Наприклад, минулоріч нею скористалися майже 5,5 мільйона громадян. Саме тому важливо, щоб медики вміли працювати з е-лікарняними.

-  Цифровізація видачі лікарняних листків непрацездатності дуже важлива. Мова йде і про зручність, і про антикорупційний ефект, і про те, що це ще один крок до режиму «без паперів» у медичній та соціальній сферах. Водночас на сьогодні на Рівненщині лише частина медзакладів підключена до цієї системи. Тож закликаю керівників не чекати дня, коли видати паперовий лікарняний для пацієнта буде неможливо, а вирішувати питання вже зараз, - прокоментувала заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило.Тим часом лікарі, які вже видають е-лікарняні, мають можливість отримати консультацію щодо проблемних питань від експертів Мінцифри. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також