Борщівник – це багаторічна трав’яниста рослина, яка росте переважно у горах та активно розростається Рівненщиною, зокрема її багато у Рівненському районі. В Україні є близько п’яти видів борщівника. Його ворсинки та сік можуть викликати сильні опіки, нудоту, задуху, високу температуру та алергію. Тож лікарі застерігають рівнян бути обережними з цією рослиною та не чіпати її голими руками.
Лікарка-терапевтка Центру первинної медико-санітарної допомоги «Північний» Наталія Камінська після контакту з борщівником радить промити місце опіку водою та продезинфікувати спиртовим розчином, можна застосувати фурацилін або розчин магнезії. Після чого обробити уражене місце «Пантенолом» і звернутися до лікаря. Варто уникати сонячного проміння та не менше доби бути у приміщенні.