Лікарні отримали чергову партію кардіологічного обладнання

1133 0

Ми у соцмережах:

Лікарні отримали чергову партію кардіологічного обладнання

Дев’ятнадцять систем для проведення тредміл-досліджень було закуплено в межах реалізації спільного проекту Світового банку, МОЗ України та Рівненської ОДА «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Нещодавно представники компанії-постачальника обладнання встановили системи в обласній та районних лікарнях Рівненщині.

Тредміл-дослідження – це спеціальний метод діагностики роботи серця під навантаженням, що дозволяє  виявити недостатнє кровопостачання серця, порушення серцевого ритму, епізодичне підвищення чи пониження артеріального тиску у відповідь на фізичне навантаження у пацієнта.

Закуплене обладнання дозволяє діагностувати стабільну стенокардію та ішемічну хворобу серця, а головне, дозволяє виявляти хворих з стенокардією у яких є реальна загроза виникнення інфаркту.

- За сучасними протоколами тредміл-дослідження є основним методом діагностики стабільної стенокардії та ішемічної хвороби серця. Однак, через відсутність необхідного обладнання часто лікарі могли діагностувати ці хвороби лише по вторинним ознакам. Адже ЕКГ показує роботу серця лише в стані спокою, що не дає повної картини діагностики, - прокоментував лікар-кардіолог відділення інтервенційної радіології Рівненської обласної лікарні Юрій Бурдаш.

Згідно контракту компанія-постачальник, окрім встановлення обладнання, має провести навчання медичного персоналу. Наразі ці навчання для лікарів-кардіологів та лікарів функціональної діагностики з усіх районів області тривають на базі серцево-судинного центру Рівненської обласної клінічної лікарні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також