Лікарні Рівненщини з хворими на коронавірус заповнені на 49%

1313 0

Ми у соцмережах:

Лікарні Рівненщини з хворими на коронавірус заповнені на 49%

На сьогодні у Рівненській області шість лікарень надають допомогу пацієнтам із діагнозом COVID-19. Про ситуацію із заповненістю медичних закладів під час щоденного брифінгу розповів начальник управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

«На сьогодні загальний відсоток завантаженості ліжкового фонду у 6 лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я першої хвилі складає – 49%: перепрофільованих – 25%, інфекційних – 79%, інтенсивної терапії – 42%. На стаціонарному лікуванні перебуває 227 пацієнтів, 63 у важкому стані та 2 підключено до апарата ШВЛ», - повідомив Олег Вівсянник.

За його словами, управління охорони здоров’я ОДА звернулося до Центрального штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації з пропозицією включення Здолбунівської ЦРЛ до надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19.

«У разі недостатньої кількості або перевищення ліжкового фонду понад 50% будемо повторно звертатися щодо включення іншого лікувально-профілактичного закладу. У нас є резерв – ще 11 лікувально-профілактичних закладів другої хвилі, які можуть долучатися до надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19. Ситуація постійно контролюється», - відзначив Олег Вівсянник. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також