Лікарня у Рівному купила в кредит надсучасну техніку, щоб рятувати дітей (ФОТО)

273 0

Ми у соцмережах:

Фото - з телеграм-каналу Андрія Карауша

Якщо вони проковтнули або вдихнули сторонні предмети - дрібні іграшки, кнопки, голки і таке інше.

Розповів про це голова обласної ради Андрій Карауш:

- Аналогів такої ендоскопічної системи немає у жодному дитячому закладі на Рівненщині. Наша обласна дитяча лікарня придбала надсучасний апарат, який дає змогу маленьким пацієнтам отримати доступ до кращих світових стандартів діагностики та лікування. 

Що ж з'явилось? Лікарня придбала ендоскопічну систему виробництва світового лідера – японської Fujifilm Corp. Це обладнання нового покоління і воно відкриває нові можливості для діагностики та ефективного лікування різних захворювань. Також йдеться про видалення з дихальних шляхів або шлунково-кишкового тракту сторонніх речей, які дитина проковтнула або вдихнула. Я навмисно для інформативності у дописі додаю фото зі стендів, на яких видно, що раніше лікарі діставали з малечі. 
Чим хороший цей апарат? Він має два додаткові спектри світла, зображення у Full HD  здатності, сучасні гастроскопи, колоноскоп та бронхоскоп, які дозволять проводити широкий спектр досліджень. Усі обстеження можуть фіксуватися у фото і відеоформатах. А ще у складі ендоскопічної системи є водяна помпа та миюча машина для обробки.
Скільки це коштує? Обладнання купили в кредит, зараз така практика набуває усе більшої популярності, бо це — можливість не втрачати час в умовах війни. Вартість – 12 млн грн, ці гроші лікарня поступово виплачуватиме із зароблених коштів. Я дякую за таку ініціативність, це вже не перший заклад, який таким чином оновлює свою базу.
Нагадаю, в ендоскопічному кабінеті хірургічного центру обласної дитячої лікарні можна пройти відеогастродуоденоскопію, відеоколоноскопію, відеобронхоскопію. За необхідності проводять процедури під медикаментозним сном.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також