Ліхтарі біля драмтеатру хотіли замінити на модернові

873 0

Ми у соцмережах:

Фото - MykytaAnt

Уже півтора року, як з площі перед рівненським драмтеатром зникли два великих старих ліхтарі. Ще у лютому 2022-го їх демонтували і забрали з собою працівники КП «Міськсвітло». Бо металеві колони вже руйнувалися й могли на когось упасти. Відтоді рівняни про них призабули. Однак днями про колишню «візитку» Театральної площі нагадав місцевий фотограф під псевдонімом Mykyta Ant.

Володимир Петрів, директор облмуздрамтеатру:

— Обіцяють, що будуть їх реставрувати і повернуть на місце. Щоправда, коли саме — не знаємо. Ці ліхтарі — на балансі міськсвітла. Але ми наполягаємо, щоб їх не міняли на нові модернові (бо була така ідея), а саме щоб відновили ті, які багато років були окрасою цієї площі. Вони мають пошкодження, бо вилиті з чавуну, і за довгі роки у металі з’явилися тріщини. Тобто вони вже були небезпечними — відвалювалися частини і могли впасти на когось із перехожих. Тому їх демонтували і мали передати на дослідження спеціалістам для реставрації.

У міськсвітлі кажуть, що реставрація неодмінно буде, але чекають фінансування. Тож назвати дату, коли ліхтарі повернуться на Театральну площу, поки не можуть.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також