Ліки чи БАДи: чому довіритись при харчовому отруєнні?

1156 0

Ми у соцмережах:

Ліки чи БАДи: чому довіритись при харчовому отруєнні?

У багатьох домашніх аптечках можна знайти дієтичні добавки (БАД). Одразу зауважимо: це не ліки, а окрема категорія засобів, які вживають як додаткове джерело білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів. При цьому жодна з дієтичних добавок не має лікувальної дії — і саме на цьому наголошує Міністерство охорони здоров’я.

При цьому сьогодні держава максимально усунулась від контролю над виробництвом БАД та їхньою якістю. Це породило появу невеликих компаній, які в умовах кустарного виробництва почали постачати свою продукцію до аптек та заохочувати продаж, аж до заміни справді ефективних ліків. Проблема в тому, що погоджуючись на таку заміну, неуважний споживач ризикує власним і чужим здоров’ям. У кращому випадку, отримавши добавку з неконтрольованим складом, можна вжити «пустишку» без жодного ефекту. А в гіршому — отримати несподіване ускладнення стану.

На що орієнтуватися при виборі в аптеці засобу від того ж проносу та отруєння?

По-перше, краще слідувати настанові лікаря, який виходить з призначення ліків з доведеною ефективністю. По-друге, якщо обираєте самостійно, слід уважно прочитати інструкцію — і відмовитись, якщо вам пропонується БАД від маловідомого виробника. А потім попросити, наприклад, оригінальні перевірені сорбент-таблетки «Біле Вугілля». У 2018 році таблетки «Біле Вугілля» стали ліками, тому що пройшли клінічне дослідження ефективності та безпечності за найвищим міжнародним стандартом і беззастережно довели лікувальну дію — зв’язування токсинів та патогенних бактерій.

Отже, прислухайтесь до поради:

• Довіртесь перевіреним лікам, які кращі за малозрозумілі БАДи. Так спокійніше і безпечніше.

Для довідки

Сорбент «Біле Вугілля» був розроблений в Україні компанією «ОмніФарма Київ» у 2008 році. Сьогодні компанія виробляє близько 20 найменувань препаратів натурального походження на кількох сертифікованих вітчизняних фармпідприємствах, забезпечуючи жорсткий контроль над виробництвом на всіх його стадіях.

Реклама лікарського засобу. Є протипоказання. Заявник: ТОВ ОМНІФАРМА КИЇВ (Україна). РП МОЗ України UA/16126/01/01 від 04.07.2017 р. Перед застосуванням лікарського засобу обов'язково проконсультуватися з лікарем та ознайомитися з інструкцією.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також