Вживання ліків — це завжди стрес для організму. Про небезпечні поєднання ліків між собою, а також з алкоголем відомо багатьом. Але деякі ліки не можна також приймати разом з харчовими продуктами.
Антидепресанти + сири, квашена капуста, соєвий соус, печінка, кисломолочні продукти, родзинки, інжир, в'ялені м'ясні та рибні продукти викликають різке підвищення артеріального тиску.
Антибіотики + молоко, кисломолочна продукція, продукти з підвищеним рівнем кислоти призводять до того, що всі лікувальні властивості препарату нейтралізуються.
Антикоагулянти + журавлина здатні викликати кровотечу.
Болезаспокійливі + копченості = нейтралізація ліків.
Залізовмісні препарати + кава, чай і напої на їхній основі, горіхи, молочні продукти, солодкі та борошняні страви і вироби призводять до того, що утруднюється засвоєння заліза.
Протиревматоїдні препарати + гриби, сирі овочі та фрукти, смажені страви, бульйони на основі м'яса або риби призводять до утруднення травлення.