Лікуємо виразку соком картоплі

11068 0

Ми у соцмережах:

Лікуємо виразку соком картоплі

Про користь картопляного соку в лікуванні захворювань травної системи відомо давно. Цей продукт захищає слизові оболонки шлунка від ушкоджень, знижує підвищену кислотність. Володіючи легкою анестезуючою та протизапальною дією, сік коренеплоду здатний позбавити хворобливих відчуттів при виразці, а також сприяти її якнайшвидшому загоєнню. Але як його правильно приймати?

Картопляний сік

Для цього потрібно почистити картоплю і пропустити через соковижималку. Можна натерти на тертці й віджати через марлю. Потрібно приймати 20 г соку за 30 хвилин до їди не менше 3 разів на добу протягом тижня. На другому тижні порцію збільшують удвічі, на третьому — утричі. На четвертому тижні й до кінця місяця одноразова порція становить 100 г.

Картопляно-морквяний сік

Не менш ефективно справляється з виразкою шлунка дует двох популярних, а найголовніше, завжди доступних овочів. Для приготування напою потрібно змішати по 100 г соку моркви й картоплі. Пити щоранку натще протягом 2 тижнів. Але напади, хворобливість і неприємні симптоми захворювання найчастіше зникають уже через кілька днів лікування. Для того, щоб одержати максимальну користь, важливо проводити лікування тільки свіжим соком з гарних, цілих бульб без пошкоджень. Через 10 хвилин після вижиму концентрація корисних речовин знижується вдвічі. Тому випивати сік потрібно відразу.

Протипоказання

Індивідуальна непереносимість продукту. Обережно треба приймати сік при підвищеній кислотності шлунка. На перших етапах лікування можна зменшити порцію вдвічі. Не рекомендується здійснювати лікування наприкінці зими залежаним коренеплодом, у якому накопичується шкідлива для організму речовина — соланін.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також