Сухофрукти — чудова альтернатива солодощам. Але також вони можуть стати заміною деяких ліків. Головне — не зловживати ними і пам'ятати, що сухофрукти містять шалену кількість цукру та калорій.
Інжир добре справляється із сухим кашлем, поповнює дефіцит заліза в організмі. Має сечогінну дію, покращує роботу нирок, стимулює травлення, стабілізує роботу серця та знижує згортання крові. У ньому багато вітаміну A, C, B1, B2. Ще інжир містить марганець, сірку, кальцій, фосфор, йод.
Якщо болить голова, частіше їжте фініки. Вони заряджають енергією, сприяють здоровому травленню, виступають як жарознижувальний засіб. Фініки корисні вагітним і жінкам, які годують груддю: роблять м'язи матки міцнішими, насичують материнське молоко вітамінами та мікроелементами.
Курага містить багато калію, кальцію, магнію, вітаміни А, РР, С. Вона покращує роботу серця, чистить судини, стабілізує роботу нирок. Курагу рекомендують хворим після інфаркту й інсульту. Якщо їсте багато кураги, то покращуєте пам'ять, підвищуєте гемоглобін, успішніше протистоїте стресам і онкологічним захворюванням.
Родзинки зміцнюють серце і судини, роблять нервову систему стійкою до перевантажень, покращують сон і настрій. У них багато вітамінів групи В, С, азотистих речовин, клітковини, мікроелементів: калій, магній, залізо, фосфор, кальцій.
Чорнослив покращує травлення і нормалізує роботу серця та судин. Стабілізує тиск, покращує вигляд шкіри. Чорнослив — джерело клітковини, органічних кислот, вітамінів і мікроелементів. Може виступати як сечогінний засіб.