Лілії пишно квітнутимуть до кінця літа

186 0

Ми у соцмережах:

Лілії пишно квітнутимуть до кінця літа

Якщо у липні ви про них подбаєте

Що саме слід зробити з лілією у другому місяці літа для пишного та довгого цвітіння? Не забувайте про підживлення. Досвідчені садівники радять використовувати гранули добрива для цибулинних рослин. За допомогою такого підживлення можна продовжити цвітіння та захистити цибулини від гниття.

Найкраще добриво для лілій у липні: сульфат калію — 1,5 ст. л.; суперфосфат — 2 ст. л.; вода — 10 л. Такої кількості розчину достатньо на 1 кв. м квітника.

Перевіряйте квіти на наявність шкідників — це можуть бути тля, гусінь, а також хвороб — найпоширенішими є грибкові захворювання та вірусна мозаїка, що можуть викликати гниття цибулин, деформацію листя і квітів. При появі ознак гнилі рослину обприскують бордоською рідиною або фунгіцидом.

Квітам потрібні опори. Можна робити красиві та оригінальні з підручних матеріалів або зі спецматеріалів, що продаються у садових магазинах. Підв’яжіть лілії з бутонами до опори, але акуратно, щоб стебла не зламалися.

Зрізайте квітки, щоб запобігти утворенню насіння і зберегти енергію рослини. Після зрізання квітів внесіть фосфорно-калійні добрива. Таке підживлення використовується, щоб покращити їхнє здоров’я і ріст, а також для збільшення кількості та якості квітів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також