Лимон і сода: прості поради для ефективного прибирання

259 0

Ми у соцмережах:

Лимон і сода: прості поради для ефективного прибирання

Люди завжди шукають способи спростити щоденне прибирання у квартирі. І вони існують.

Очищення електричної плити. Для цього варто використовувати комбінацію харчової соди та лимонного соку. Розсипте соду рівномірно на поверхню плити. Вичавіть лимонний сік і покрийте ним шар соди. Під час контакту соди з лимонним соком відбудеться реакція, яка допоможе видалити забруднення та плями. Після цього ви можете використовувати сам лимон, щоб пройтися поверхнею плити та ретельно очистити її.

Видалення накипу на лійці для душу. Спершу помістіть шматочок лимона в пакет і додайте оцет. Після цього закріпіть цей пакет навколо лійки для душу, наприклад, за допомогою гумки або стрічки, щоб він добре прилягав до поверхні. Залиште протягом однієї години.

Блиск неіржавної сталі. Половину лайма потрібно посипати содою і протерти сталь — засяє як нова.

Очищення стоків. Просто висипте соду в сток і залийте оцтом. Зачекайте 5 хвилин та вилийте гарячу воду в отвір стоку.

Видалення плям на дерев’яних дошках. Спочатку розсипте сіль на забруднену ділянку. Потім візьміть половинку лимона і використовуйте її для протирання. Лимонна кислота разом зі сіллю проникає в пори дерева та видаляє плями, а також покращує вигляд дерев’яної поверхні.

Чищення каструль і сковорідок. Додайте соди, лимонного соку та оцту в ємність. Доведіть суміш до кипіння, вимкніть вогонь і дайте постояти декілька хвилин. Суміш для чищення готова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також