800 г печива, 100 г волоських горіхів, 200 г цукру, 60 г какао, 240 мл води, 150 г масла, 2 ч. л. ванільного цукру, 120 мл вершків. 120 г шоколаду
Печиво поламати на шматочки. Додати подрібнені горіхи і перемішати.
У каструлі змішати какао, цукор і ванільний цукор. Можна додати трохи цедри лимона.
Влити воду і вінчиком перемішати до однорідності. Додати масло і довести до кипіння.
Залити в кілька прийомів шоколадним соусом печиво з горіхами і перемішати. Маса повинна бути досить щільною.
На блюдо поставити кільце або роз’ємну форму. Викласти масу й утрамбувати. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник.
Вершки нагріти і змішати з поламаним шоколадом до однорідності. Полити цією глазур’ю торт і поставити в холодильник на 3-4 год.
Прикрасити за своїм смаком.