"Ліон" — жертва брудного піару?

2975 0

Ми у соцмережах:

Ніколи не думала, що у мене підніметься рука написати "криве слово" на адресу Едуарда Герасимчука та його дружини Світлани Сироти. Хоча б тому, що знаю цих людей і не сподівалась, що вони стануть брудною політичною зброєю в руках замовників. Але події довкола паркової землі біля ресторану "Ліон" показали, хто кому раб і на чиє замовлення працює ця "чета". Виявляється, на земельному питанні вирішили вони зробити собі "ім'я". Нехай ці люди пробачать мені мою критику, але у громади з цього питання є інша позиція, і не рахуватись з нею не можна.

Очевидно, чимало небайдужих читачів звернули увагу, що про ресторан "Ліон" останнім часом часто і багато пишуть у місцевих засобах масової інформації. Дивує, чому пишуть тільки про цей ресторан. Кому та земля потрібна, яка і так порожня, щоправда, завдяки власникам ресторану вже без сміття? В місцевих ЗМІ вже багато про це писалось, щоправда, здебільшого озвучені думки — всього лиш міфи. Спробую їх трохи розвіяти, оскільки на певному рівні обізнана з цим питанням. Найбільший міф — те, що власник ресторану "Ліон" навмисно захопив її, аби згодом щось на ній звести. Насправді ж забудова там неможлива з багатьох причин. Головна — ця земельна ділянка є рекреаційною зоною нашого міста. Після того, як у цьому скверику власники "Ліону" прибрали сміття, облаштували столики та навіси від дощу, це місце стало улюбленим для відпочинку рівнян у парку. Особисто я впевнена, що громада міста, навпаки, має бути вдячна таким підприємцям, які за власний рахунок облаштовують місця для відпочинку, оскільки в міста та безпосередньо у парку коштів на це не вистачає. Тому коли я бачу так званих активістів, що час від часу збираються перед рестораном "Ліон", серед яких — і п.Герасимчука та п.Сироту, хочеться запитати у них — де вони були, коли там лежали гори сміття. Тоді потрібно було проявити свою громадянську позицію, а не зараз дезінформувати місто про нібито захоплення землі. Знаю позицію з цього питання Олега Хижняка, котрий ще у 2008 році звернувся до господарів ресторану з пропозицією прибрати сміття та облаштувати майданчик для відпочиваючих. Він вважає, якщо кожен підприємець, який працює в парку, наведе порядок на своїй території та поруч із нею, як це зробили власники ресторану "Ліон", то наш парк стане набагато гарнішим. Цю позицію він озвучив на так званому пікніку, організованому деякими місцевими активістами. Втім, тоді його не почули, оскільки позиція бізнесмена розходилась з думкою тих, хто зібрався. Насправді він має рацію. Це можуть підтвердити всі, хто полюбляє гуляти парком та відпочивати на території упорядкованого майданчика. Знаю, що такої ж позиції дотримується і член партії "Удар" Дмитро Громенко. Він закликав депутатів міської ради не просто піаритись на цьому, а навпаки, разом спільну мову з власниками закладу знайти. Тепер щодо деяких депутатів. Їхнім обов'язком є представлення та захист інтересів громади. Натомість дехто з депутатів міської ради намагається зробити собі "піар" на питанні облаштованого майданчика поблизу "Ліону". Хочеться запитати — де були ці "діячі", коли тут було сміттєзвалище? Ось тоді потрібно було проявляти свою активність, а не зараз. Я впевнена, що не можна використовувати депутатський мандат та довіру громадян задля власних політичних та економічних інтересів. Я сама проти самовільної забудови, але я за порядок біля кожного приміщення в парку. На цьому потрібно акцентувати увагу, а не використовувати ЗМІ проти підприємців, які наводять порядок в місті за свої кошти.

Ольга Поліщук, рівнянка.

Від редакції

Едуард Герасимчук, активіст громадської організації "Захистимо Рівне": — У нас багато хто питає, чому ми займаємось саме цим рестораном, оскільки в місті є багато подібних порушень. Втім, коли я запитую, де саме, мені ніхто конкретно відповісти не може. По цьому ж ресторану є рішення Господарського суду Рівненської області, яке зобов'язує власників "Ліону" прибрати все, що знаходиться на цій землі, і повернути ділянку парку. Ми допомагаємо місту виконати рішення суду. Звернулись з цього приводу до Генеральної прокуратури та Міністерства юстиції України. Проводимо щосуботи під стінами ресторану акції протесту. Вже був імпровізований пікнік, музична акція. Потім допомагали виносити з майданчика стільці та столики. Подібні акції будемо проводити і надалі щосуботи, доки рішення суду не буде виконано.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також