Іноземка пообіцяла спадок у пів мільйона доларів: як мешканка Рівненщини віддала шахраям 68 тисяч гривень

3289 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

А думала, що допоможе дітям...

На Дубенщині правоохоронці розслідують шахрайство, жертвою якого стала місцева жителька.
 
 - Зловмисниця, розшукавши потерпілу в соціальній мережі, представилася жителькою Франції та повідомила, що отримала спадщину — 500 тисяч доларів і готова віддати їх для постраждалих українців. «Француженка» сказала, що її чоловік помер і залишив у спадок значну суму,а вона смертельно хвора, тож хоче віддати кошти на благодійність. 68-річну дубенчанку така пропозиція одразу зацікавила, адже додзвонювачка роз’яснила, що 20% від суми треба буде віддати нужденним, а решта коштів дістанеться їй, - розповідають у прес-службі поліції Рівненщини.
 
Потім до розмови долучився нібито адвокат. Він повідомив, що для оформлення цієї суми в якості благодійної допомоги потрібно внести завдаток. Тож дубенчанка переказала на вказаний «адвокатом» банківський рахунок 68 тисяч гривень. У подальшому зв’язок із псевдофранцузами обірвався.
 
 - Відтак потерпіла звернулась до поліції із заявою про вчинення злочину. За фактом шахрайства розпочато досудове розслідування. Поліцейські застерігають громадян: коли надходить вигідна на перший погляд пропозиція — поспішати не варто. Ні в якому разі не переказуйте власні кошти, адже, найімовірніше, це шахраї.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також