Лише світлофор може зупинити водіїв на проспекті Миру

1455 0

Ми у соцмережах:

Лише світлофор може зупинити водіїв на проспекті Миру

Перехід на проспекті Миру, що у Рівному біля вулиці Шевченка, небезпечний для пішоходів, адже він нерегульований, тож водії не зупиняються, щоб пропуститити людей. Про це написано було в електронній петиції від рівнян.

Але координаційна рада з питань безпеки дорожнього руху вирішила світлофор не ставити, а покращити видимість для водіїв. Але це не допомогло. У перший день нового року під колеса авто потрапилася 38-річна рівнянка. Від удару жінку відкинуло на кілька метрів, як результат - черепно-мозкова травма та перелом ноги.

Дмитро Царук, спеціаліст міського управління транспорту:

Вирішили забрати рекламний щит, який був неподалік того пішохідного переходу, та зелені насадження. Завдяки цьому на перехресті стала краща видимість. На жаль, це не допомогло. На цій ділянці дороги в сторону залізничного вокзалу водії чомусь розганяються. Частина з них не хоче зупинятися перед переходом. На мою думку, потрібно встановлювати світлофор на вимогу, бо кількість пішоходів з вулиці Шевченка до проспекту Миру не настільки велика. Звичайний автоматичний світлофор треба встановлювати у таких місцях, як на вулиці Чорновола. Однак світлофор на вимогу дуже допоможе дітям, які навчаються у школі, що поряд. Наприклад, схожий світлофор діє на вулиці Соборній поблизу корпусу №1 НУВГП. Думаю, після останньої ДТП такий світлофор там буде встановлено.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також