Лісівники завершили весняну посадку

660 0

Ми у соцмережах:

Лісівники завершили весняну посадку

Завдяки сприятливим погодним умовах, працівники лісгоспів Рівненщини посадили майже 3235 гектарів лісів.

Також лісівники посіяли 19,5 га розсадників і вже восени матимуть понад 30 млн штук сінців для весняної лісокультурної кампанії 2021 року.

Нині в області створено мережу постійних і тимчасових розсадників з сучасними тепличними відділеннями, де ведеться робота з вирощування садивного матеріалу. Це дозволяє лісівникам розводити високоякісний посадковий матеріал, стійкий до кліматичних змін та підходящий до різних типів лісорослинних умов.

 

Останніми роками лісівники області звертають особливу увагу на новітні підходи до вирощування садивного матеріалу, які дають високий результат. Їх використовують лісівники Сарненського, Соснівського та Костопільського лісгоспів. На підприємствах створені тепличні відділення, відділення з вирощування сіянців з закритою кореневою системою, садивного матеріалу декоративних порід та сучасні комплекси з переробки та зберігання лісового насіння. Такий комплексний підхід дозволяє отримувати максимальний ефект при мінімальних затратах, повідомляє пресслужба Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також