Лісничий з Сарненщини разом зі спільниками незаконно рубали дерева у Рокитівському районі

864 0

Ми у соцмережах:

Лісничий з Сарненщини разом зі спільниками незаконно рубали дерева у Рокитівському районі

Чотирьом жителям Сарненського району повідомлено про підозру у незаконній порубці лісу, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, а одному з них – ще й у перевищенні службових повноважень, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам.

Під час слідства встановлено, що один із підозрюваних, будучи лісничим лісгоспу колишнього Рокитнівського району, залучив до злочинної діяльності 3 місцевих жителів, які на ввіреній йому території лісництва вчиняли самовільні рубки. Потім перевозили деревину на пилораму, де її фасували, а згодом і збували стороннім особам.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури повідомляє: під час слідчих дій було вилучено понад 50 метрів кубічних деревини без відповідних документів – 20 кубометрів «кругляка» і понад 30 метрів кубічних обрізної дошки на загальну суму майже 200 тис грн. Цієї кількості продукції вистачило б для будівництва двох будинків. Крім того, у підозрюваних вилучили також автомобіль «ЗІЛ 131» з напівпричепом та маніпулятором, бензопили та інші знаряддя вчинення злочину.

На даний час призначені необхідні експертизи. Досудове розслідування проводять слідчі  ТУ ДБР, за оперативного супроводу працівників УСР в Рівненській області ДСР НП України. Санкція статті передбачає максимальне покарання - позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

 


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також