Літак з Уханю в Рівному не сяде

11104 0

Ми у соцмережах:

Літак з Уханю в Рівному не сяде

У соціальних мережах поширюють інформацію, що Рівне може прийняти літак з Уханю, в якому евакуюють українців з Китаю від коронавірусу.

 Першоджерелом поширення цієї інформації став бот Марічка Рівне у Facebook. Дослівно передаємо її пост без змін:

- Голова Львівської ОДА відмовився приймати борт із Китаю з українцями і іноземцями, яких евакуюють через коронавірус. Міський голова Тернополя зробив те саме сказавши, що приймати хворих немає куди. А керівники Рівненщини - погодились. І вже завтра борт із кількома сотнями людей з Уханю прибуде до рівненського аеропорту. Розмішати потенційних носіїв планують або у інфекційному відділенні міської лікарні Рівного, або в обласному госпіталі ветеранів війни в Клевані.

Директор рівненського аеропорту Ігор Насинюк офіційно заявляє, що ця інформація – фейк:

- Такі перельоти плануються зарання. У нас такої інформації не було. Була б телеграма, було б замовлення. Якби було щось подібне, то я б інформував керівництво області, санстанцію та всіх причетних. Бо це б була дуже серйозна подія.

Як повідомляє dyvys.info, SkyUp відправить в Ухань літак Boeing 737-700 19 лютого, а вже 20 лютого розпочнеться процес евакуації українців з Китаю. Літак має приземлитися у Борисполі.

Як розповів міністр внутрішній справ України Арсен Аваков в ефірі програми «Свобода Слова», китайська влада в потрібний момент доставить пасажирів до літака в аеропорту Ухань. Серед них будуть також громадяни Росії, Білорусі, Нідерландів, Аргентини та інших держав.

«Українські новини» повідомляють, що дійсно евакуйованих з Китаю українців просили розмістити на Рівненщині. Однак Рівненська ОДА зазначила, що наша область не може їх прийняти. Бо у нас немає на це можливості.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також