Літній день худобу рік годує

770 0

Ми у соцмережах:

Літній день худобу рік годує

У ТОВ «Агрохолдинг Зоря», що в Рівненському районі, заготовляють люцерну на сінаж. Причому використовують кожну сонячну годину. На масиві, неподалік села Білів, поволі рухаються полем роторні косарки, силосозбиральний комбайн «Ягуар», два трактори, а вже трохи підв’ялену люцерну перевертають граблі — ворушилки, далі силос валкують на ватажні автомобілі, які везуть корм на ферму.

Загальна площа цього масиву — 60 гектарів. Заготівлю сінажу розпочали, залучивши дві косарки. Сучасна техніка впоралася із полем майже за добу. За кілька кілометрів від масиву — Білівська тваринницька ферма. Одна із кращих у Групі компаній «Вітагро», складовою якої є агрохолдинг «Зоря». Саме сюди на ферму під’їжджають машини із заготовленою люцерною. Цьогоріч корм зберігатимуть за новою технологією — у курганах. Вже з першого укосу в такий спосіб планують заготовити для худоби до 300 тонн сінажу.

— Машини завозять сінаж, який скошується на полі, трактор розгрібає його визначеним шаром і трамбує до певної щільності А згодом корм накривають плівкою і обволочують землею для того, щоб не надходило повітря. Таким чином створюються умови для процесу бродіння, — розкриває таємниці нової технології завідувач Білівської молочно-товарної ферми Олег Бречко. — Наразі тут на фермі ми утримуємо 700 голів великої рогатої худоби. Щороку кількість поголів’я зростає. В одному приміщенні утримується 200 голів. У кожному ряду — по 50 корів. Корм даємо не лише для дійних корів, а й для молодняка і для нетелів, відповідно до раціону різна кількість корму кожній групі. Адже високі надої та якість молока залежать від умов утримання, відгодівлі та догляду за тваринами.

У ТОВ «Агрохолдинг Зоря» розуміють, що продуктивність та якість молока залежать від кормів, тому раціони для худоби розробляють досить скрупульозно. Навіть процес заготівлі люцерни чітко контролюють, аби зібрати рослину в активній фазі вегетації, коли вона містить максимальну кількість поживних речовин для тварин.

Україна завжди славилася молочним скотарством, тому в агрохолдингу «Зоря» розвиток тваринництва активно підтримують і вірять в хорошу перспективу цієї галузі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також