Літній спалах коронавірусу: хворих щоразу більшає

425 0

Ми у соцмережах:

Літній спалах коронавірусу: хворих щоразу більшає

Кількість хворих з гострими вірусними інфекціями у Костопільській громаді, як і в інших, активно зростає, в тому числі зростає й кількість виявлених хворих з коронавірусом.

Так, у липні цього року у сімейні амбулаторії громади звернулося 488 осіб з ознаками гострих вірусних інфекцій, 112-ти з них провели текст на корона вірус, і у 47 пацієнтів його виявили. За перший тиждень серпня було 120 звернень, 36-ти особам провели тест, і у 16-ти підтверджено коронавірус. Кілька хворих перебуває на стаціонарному лікуванні.

Як повідомила Костопільщині 21 століття медична директорка Центру первинної меддопомоги Костопільської міськради Олена Войцеховська, усім хворим на коронавірус сімейні лікарі призначили лікування, за програмою медичних гарантій НСЗУ воно безкоштовне. Тести, усі необхідні ліки, засоби для дезінфекції рук та поверхонь, кисень, захисні маски для пацієнтів в амбулаторіях та в лікарні є. Костопільська лікарня має досвід роботи у період пандемії й готова розгорнути потрібну кількість ліжок у разі потреби. Зараз такої необхідності немає.

5 серпня Міністерство охорони здоров’я повідомило про зростання захворюваності в країні, але про карантинні заходи не йдеться. Коронавірус постійно мутує, як і грип. Зараз на території України циркулює 10 різновидів вірусу SARS-CoV-2. Багато людей мають легкий перебіг хвороби і не звертаються за медичною допомогою.

- Ми закликаємо мешканців громади при появі ознак хвороби звернутися до сімейного лікаря, бо лише він може адекватно оцінити стан хворого та призначити лікування, - каже Олена Войцеховська, - Людям у віці 65+, тим, котрі мають хронічні захворювання, вагітним жінкам, представникам професій, які постійно контактують з людьми, після консультації з лікарем радимо вакцинуватися від коронавірусу. Вакцина у нас є у достатній кількості, вакцинація безкоштовна.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також